Als eerste productie van het nieuwe seizoen presenteren wij twee leuke eenakters van Peter Aten!
PREMIÈRE VOOR VLAANDEREN !
 
1920 P1 Combi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Blauwe bruiden
Peter Aten

De vrijgezelle zussen Door, Door en Door bewonen het ouderlijk huis in het afgelegen dorpje Weerniks. Ze hebben het goed met elkaar en verwachten niet dat er ooit iets zal veranderen. Tot één van hen een zwijgzame man vindt op het dorpsplein en deze naast de droogmolen in de bijkeuken zet. Vanaf dat moment ligt de hormoonhuishouding van de zussen danig overhoop.
  
Marsmeiden
Peter Aten

Teuntje, Odilia en Katelijn, de oprichtsters van het majorettekorps ‘Nova Gloria’, zijn met een jonge lichting majorettes op weg naar de wedkamp in Oberhambach. De puberende majorettes zijn de dames liever kwijt dan rijk.

Tijdens een toiletstop bij een verlaten benzinepomp palmen de pubers de buschauffeur in en worden de dames tot hun verbijstering gedumpt.
Die geven echter nog niet op en vervolgen te voet de weg naar Oberhambach. Daar wacht namelijk de gouden majoretteschaal die ze eindelijk wel eens willen winnen. 

 
In een regie van Frederik Houben treden op: Vera Bortels, Sally Jans, Inge Drijkoningen en Martine Claesen. 
 
Opvoeringen op 5, 11, 12, 18, 19, 24, 25, 26 oktober 2019, telkens om 20 u. in zaal Centrum (Hollandsveldlaan 32, Hasselt).
 
Tickets aan € 11, reductietickets aan € 6 en € 10.

PREMIÈRE VOOR VLAANDEREN !
De zus van Jerry Finnegan
Jack Neary
 
1920 2 Finnegan webBrian Dowd heeft de laatste tien jaren van zijn leven geworsteld met onbeantwoorde gevoelens voor de zuster van zijn beste vriend, die naast hem woont. Maar steeds wanneer hij meer dan dertig seconden met Beth Finnegan praat, eindigt dat in een fiasco. Als hij hoort dat de zuster van Jerry Finnegan gaat trouwen, is het nu of nooit voor hem. Zich uitspreken of voor eeuwig zijn mond houden. Wat heeft hij te verliezen - behalve de liefde van zijn leven!
Een humoristisch en verfrissend toneelspel! 
 
In een regie van Guy Deneuter treden op: Liesje Sillen en Pieter Zurings. 
 
Opvoeringen op 23, 29, 30 november en op 6, 7, 12, 13, 14 december 2019, telkens om 20 u. in zaal Centrum (Hollandsveldlaan 32, Hasselt).
 
Tickets aan € 11, reductietickets aan € 6 en € 10.
In een donker huis
(In a dark, dark house)
 
Neil LaBute


Cathy Kaplan silhouette series 4 1200016 nl.freeimages.comTerry bezoekt zijn jongere broer Drew in een verslavingskliniek. Drew, een advocaat, is aan de balie geschorst na een voorval met rijden onder invloed en het bezit van cocaïne. De broers hebben mekaar lange tijd niet meer gezien en er ontspint zich een ongemakkelijk gesprek over het verleden. Lang begraven trauma's borrelen weer op en Drew vindt uiteindelijk de moed om Terry te vertellen wat er in zijn puberjaren allemaal gebeurd is. 

Een indringend toneelspel over fysiek en mentaal geweld, onrecht en misbruik. Zet u schrap!

 
In een regie en vertaling van Leo Jackers treden op: Jef Dello, Wim Verluyten en Berbe Put. 
 
Opvoeringen op 25, 31 januari en op 1, 7, 8, 13, 14, 15 februari 2020, telkens om 20 u. in zaal Centrum (Hollandsveldlaan 32, Hasselt).
 
Tickets aan € 11, reductietickets aan € 6 en € 10.