Even voorstellen...

Het HHT is een toneelgezelschap uit de stad Hasselt en bestaat al sinds 1964. Het gezelschap droeg toen nog de naam "De Ware Vrienden-Climax". In 1972 veranderde de naam in "Het Hasselts Toneel". Na jaren van opvoeringen in het Cultureel Centrum van Hasselt vond men eindelijk een eigen toneelzaaltje in "Zaal Centrum" aan de Hollandsveldlaan 32 in Hasselt.
Het streven om kwaliteitsvol theater te brengen loopt als een rode draad door de geschiedenis van het HHT. Komedies en kluchten, drama's en thrillers, een commedia del' arte of een Hasseltse revuette ... alle genres komen aan bod. Voor ieder wat wils!

Op 1 december 2020 heeft Het Hasselts Toneel zijn toneelzaal aan de Hollandsveldlaan in Hasselt verlaten. Nieuwe activiteiten waren niet gepland. De zoektocht naar alternatieve locaties voor stockage, decorbouw en repetities leverde niets op. Zaal Centrum werd volledig leeggehaald en het was duidelijk: opnieuw opstarten zou quasi onmogelijk zijn. En die vrees werd snel werkelijkheid.

Op 2 oktober 2021 besloot de Algemene Vergadering uiteindelijk om helemaal niet meer op te starten en de vzw te ontbinden. Het einde van zoveel jaren toneelactiviteiten ... Met Het Hasselts Toneel verdwijnt niet alleen een 'stedelijk gezelschap', maar ook een toneeltraditie van meer dan 60 jaar. De roots van Het Hasselts Toneel liggen immers veel verder terug dan het jaar 1972. In 1964 fuseerden enkele Hasseltse toneelgezelschappen tot een nieuwe vereniging 'De Ware Vrienden- Climax': daar ligt de basis van het latere 'Het Hasselts Toneel'.  Maar niet getreurd: de traditie van Het Hasselts Toneel blijft overeind! Na gesprekken met enkele enthousiaste toneelmakers is er een nieuw gezelschap in aantocht: "De FantHasten: een nieuw Hasselts toneel". De vereniging mikt op het seizoen 2022-2023 om haar toneelstukken op locatie te brengen. U hoort er nog van! We wensen het nieuwe gezelschap alle succes!

 

 hr stephan hilbelink2

 

Wil u ons contacteren? Dat kan voortaan uitsluitend via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


vzw Het Hasselts Toneel

(vzw in vereffening)

Hollandsveldlaan 32 - 3500 Hasselt
ondernemingsnummer 0412.464.190
RPR Hasselt